Oudernieuwsbrief 19 maart
Beste ouders, verzorgers,
Dat deze coronatijd telkens weer nieuwe uitdagingen geeft, hoef ik u niet uit te leggen. U hebt er thuis, in uw omgeving en op uw werk waarschijnlijk ook veelvuldig mee te maken. Net als u probeert de school ook telkens de goede keuzes te maken, op basis van wat moet en wat verstandig lijkt. De laatste schoolopening, vanaf 8 februari, bracht ingecalculeerde risico's met zich mee, die we uiteraard zo klein mogelijk proberen te houden. Dat kan alleen met hulp van leerlingen, ouders en externen. Daarover zijn we over het algemeen tevreden en krijgen we positieve feedback terug. Hieronder een aantal opmerkingen over specifieke coronazaken.
Lang hebben we het geluk gehad dat we in deze periode nog geen groepen naar huis hebben hoeven sturen. Afgelopen weekend was de eerste verplichte quarantaine van een groep een feit. Door snel handelen van de betrokken ouders, de leerkracht en andere ouders zijn de goede dingen gebeurd. Inmiddels zijn alle "andere" geteste leerlingen uit groep 3/4 week terug op school en hopen we dat de niet-geteste leerlingen er maandag weer kunnen zijn. We hopen dat de positief-geteste leerling snel weer opknapt!
Het is, kijkend naar de landelijke en regionale cijfers, goed mogelijk dat we dit vaker mee gaan maken. U kunt er vanuit blijven gaan dat we snel zullen communiceren, als dit speelt, waarbij de ouders van de betrokken groep meer specifieke informatie krijgen dan de andere ouders.
Het is fijn om te zien dat de meeste leerlingen van de groepen 7, 7/8 en 8 in de gangen een mondkapje dragen en veel ouders dat op of bij het schoolplein ook doen. Dank daarvoor, dat is helpend om een uitbraak op onze school te voorkomen.
Ook al zou ik het willen, ik kan dit dragen van mondkapjes niet verplichten. Daarom het verzoek aan hen die dit betreft hier in ieder geval óp het schoolplein goed aan te denken, net als het afstand houden van elkaar! Ouders van de oudste leerlingen vraag ik standaard een reserve-mondkpje in de tas mee te laten nemen, nu vergeten te veel leerlingen deze.
Is er sprake van een besmetting in de klas en wilt u kinderen uitleg geven over waarom testen belangrijk is of hoe een test werkt? Het RIVM heeft speciaal voor kinderen hierover een filmpje gemaakt, dat u hier kunt bekijken.
Bij deze nog een tip, waarvan deze week verschillende ouders profijt hadden. Testafspraken voor kinderen en leerlingen worden meestal telefonisch gemaakt. Het is voor ouders / verzorgers handig om te weten dat je de uitslag van een kind ook via DigiD kunt ontvangen. Het voordeel daarvan is dat u dan niet hoeft te wachten op een telefoontje van de GGD, wat de snelheid van weer naar school gaan bevordert. DigiD aanvragen én meer hierover lezen, kan op de website van de Rijksoverheid. Het kan verstandig zijn dit voor de zekerheid al te regelen, voor het geval u hier mee te maken krijgt.
Veel activiteiten kunnen geen doorgang vinden, daar is onze school niet uniek in. Inmiddels weten we dat de avondvierdaagse dit schooljaar niet door zal gaan en lijkt het erop dat we dit schooljaar ook alle schoolsporttournooien moeten missen.
.
.
Formatie
Het is nog ver weg, maar we zijn al druk bezig met de voorbereidingen op volgend schooljaar. We bereiden ons voor op het aantal leerlingen op school, het aantal groepen dat we vullen en de leerkrachten en ander personeel die daarvoor nodig zijn. In deze zogeheten formatie is er in deze fase overleg binnen de school, overleg met het bestuur van de stichting en is de medezeggenschapsraad betrokken.
De afgelopen jaren duurde het lang, voordat u uiteindelijk informatie kreeg over de daadwerkelijke formatie. We hopen nu sneller te kunnen handelen, wat ook voor het invullen van vacatures stimulerend kan zijn. Vooralsnog "lopen we op schema", waarbij we in april weten hoe we de groepen willen samenstellen, welke vacatureruimte er is en weten we of we dat dan ook kunnen betalen. Nadat we mensen aan groepen, functies en taken hebben gekoppeld -dan zijn we al een tijd verder- zullen we u op de hoogte brengen.
Wat we u nu al kunnen laten weten, is dat we in de formatie van komend schooljaar juf Marianne van den Burg en juf Esther van Ee niet terug zullen zien. Marianne zal komende zomer met pensioen gaan, uiteraard zullen we binnen de dan geldende mogelijkheden zorgen voor een fijn afscheid. Esther gaat een jaar met onbetaald verlof en komt zo komend jaar niet in de vaste formatie terecht.
.
.
De Vreedzame school
Komende week start thema 4 van de lessen van De Vreedzame School, met als onderwerp "We hebben hart voor elkaar". U vindt hier de kletskaarten voor de groepen 1 en 2, voor groep 3, voor groep 4, voor groep 5 en voor groep 6. Zoals altijd kunt u deze gebruiken om de onderwerpen ook thuis bespreekbaar te maken. Voor de groepen 7 en 8 worden ook lessen in hetzelfde thema gegeven, maar bestaan er geen kletskaarten.
.
.
Gevonden voorwerpen
Er zijn in de loop van de tijd weer veel kledingstukken als gevonden voorwerp verzameld. In deze coronatijd is het als ouder lastig materialen terug te vinden of een kijkje te nemen op de plek waar deze kledingstukken liggen of hangen. Daarom hieronder twee afbeeldingen, waarop u wellicht eigendommen herkent. Als dat zo is, kunt u uw kind(eren) stimuleren deze mee naar huis te nemen. Anders kunt u op een rustig tijdstip voor of na schooltijd de school binnenkomen om te kijken wat van u is.
.
.
Bericht van de medezeggenschaprsaad
Om u op de hoogte te houden van de schoolzaken die we tijdens onze vergaderingen bespreken, plaatsen we een kort verslag van de vergaderingen in de schoolapp. De stukjes zijn te vinden onder het kopje OR, MR. Wanneer u in de app kijkt, vindt u de verslagen van de laatste twee vergaderingen.
Mocht u na het lezen nog vragen hebben, kunt u deze altijd aan de MR-leden stellen of mailen naar medezeggenschapsraad@uilenburcht.nl.
Namens de MR, Dineke Bink
.
.
Vriendelijke groeten van Christiaan de Jong, CBS De Uilenburcht