Oudernieuwsbrief 3 september
Beste ouders, verzorgers,
We sluiten vandaag de eerste schoolweek af en die is over het algemeen heel fijn verlopen. Heerlijk om weer zoveel energie in de school te hebben met lachende en nieuwsgierige gezichten, kennismaking, voorzichtige of stevige start in de schriften en werkboeken en tevreden teamleden. Een mooie basis voor een goed schooljaar met weer veel nieuwe indrukken, plezier en ontwikkeling!
.
.
Groepsinformatie en startgesprekken
We hopen dat wat we op de jaarkalender hebben geplaatst zoveel mogelijk doorgang kan vinden. Daarbij hebben we wel te maken met de dan geldende corona-maatregelen. Vooralsnog hebben we te maken met de blijvende opdracht om ervoor te zorgen dat volwassenen anderhalve meter afstand van elkaar blijven houden. Dat zorgt ervoor dat we de groepsinformatiemomenten niet op school kunnen organiseren, maar voor de betreffende groep informatie in een PDF-document naar u toe zullen sturen. Dat doen we komende woensdag, uiterlijk 14.30 uur.
Mochten de naar u toegestuurde informatie voor u onduidelijkheden bevatten, vragen we u dit aan te geven aan de groepsleerkracht(en). Dat kan middels een bericht via de schoolapp. Tijdens de startgesprekken in week 38 is er ook mogelijkheid hierop terug te komen. Binnenkort zullen alle documenten ook op de site worden gepubliceerd.
Vooralsnog willen we de startgesprekken wel "live" op school laten plaatsvinden, behalve als u daar bezwaar tegen hebt en graag een Meet-moment plant. Later meer, hierover.
.
.
Noodgebouw en wachtlijsten
U weet waarschijnlijk dat we dit jaar een nieuw noodgebouw zullen laten plaatsen. Hierdoor kunnen we in meerdere groepen meer leerlingen dan voorheen aannemen en zijn de lange wachtlijsten voorlopig even verdwenen. Dat betekent dat er nu (weer) beperkt plek is voor leerlingen geboren in de jaren 2018 en 2019. Ook in de groepen 3, 6 en 7 is er beperkte ruimte voor zij-instromende leerlingen. Voor deze ontstane plekken geldt dan een periode om de leerling aan te melden. In deze periode gaan we als school kijken aan wie deze plek toekomt. De actuele stand van zaken is terug te vinden op onze website.
.
.
Schoolbel
De schoolbel gaat normaal gesproken 's morgens om 8.20 en om 8.30 uur, respectievelijk de momenten dat de schooldeuren open gaan en het moment dat we de lessen beginnen. Fijn om te merken dat deze week elke dag zo goed als overal alle leerlingen op tijd in de klas waren!
Omdat de schooltijden niet precies gelijk liepen met de werkelijke tijd, hebben we geprobeerd dit aan te passen. Het resultaat was niet naar behoren, waardoor de bel de laatste dagen uitgeschakeld is. Als het goed is, is nu na tussenkomst van een installateur de bel nu weer in orde.
.
.
Privacy
Ik heb het in de vorige nieuwsbrief aangegeven hoe u uw privacyvoorkeuren omtrent uw kind(eren) aan kunt passen. Dat kan uiteraard ook op andere momenten dan aan het begin van een schooljaar.
Daarnaast is het goed om in de gaten te houden dat u zelfgemaakt beeldmateriaal van andere kinderen niet zomaar mag verspreiden via uw eigen kanalen. Daar heeft u toestemming voor nodig van de ouders of verzorger van duidelijk in beeld herkenbare kinderen. Dit geldt dus ook als u beelden zou maken tijdens schoolactiviteiten.
.
.
Verkoudheid, corona en thuisblijfregels
Vorige week verwees ik in de nieuwsbrief naar de nu geldende thuisblijfregels. Hieronder aanvullende en deels overlappende informatie van de GGD.
Het RS-virus (respiratoir synctieel virus) is het meest voorkomende verkoudheidsvirus bij kinderen. Normaal gesproken komt het virus vooral in de winter voor, maar door de coronamaatregelen kon het virus zich minder goed verspreiden. Nu de maatregelen langzamerhand losgelaten worden, zien we de hoeveelheid meldingen van het RS-virus ook oplopen. Hieronder beschrijven we de klachten die kunnen voorkomen en de maatregelen die je kunt nemen om het virus tegen te gaan.
Klachten:
- Verkoudheidsklachten (snotneus, keelpijn)
- Hoesten
- Koorts
- Benauwd
- Oorontstekingen
- Longontstekingen
De klachten van het RS-virus komen veelal overeen met het Coronavirus.
Maatregelen:
- Speelgoed regelmatig reinigen
- Lakens verschonen
- Hoesten en niezen in elleboog
- Regelmatig de handen te wassen met water en zeep
Wat te doen bij klachten?
Bij koorts of benauwdheid wordt geadviseerd om de kinderen te laten testen op het coronavirus. Indien kinderen ernstig ziek zijn met benauwdheidsklachten wordt geadviseerd om naar de huisarts te gaan.
Moeten kinderen geweerd worden?
Als kinderen zich goed voelen en verkouden zijn, hoeven zij niet thuis te blijven van de scholen. Een infectie met het RS-virus is namelijk al besmettelijk voordat een kind klachten ontwikkelt.
.
.
Schoolplein
Wij als school en de direct omwonenden hebben 's avonds en in of na de weekenden veel last van vandalisme en geluidsoverlast. Dit is ontzettend vervelend voor buurtbewoners en kost ons veel tijd en geld om het schoolplein veilig en schoon te houden. Er is veelvuldig contact met de wijkagent.
Als na schooltijd de hekken dicht zijn, mogen er geen mensen meer het plein op, uitgezonderd de BSO. Ik vraag u er met ons zorg voor te dragen dat ook (u en) uw kind(eren) dan niet over het hek klimmen. Mocht u 's avonds of in de weekenden zien dat er ongenode gasten op het plein of op het dak (!) zijn, helpt het ons als u dit door wilt geven aan de politie, via 0900-8844.
.
.
Even voorstellen: Maartje
Mijn naam is Maartje, ik ben twintig jaar oud en ik woon in Veenendaal. Ik zit nu in mijn laatste jaar van de Pabo op de Marnix Academie in Utrecht en volg mijn opleiding met veel plezier! Dit schooljaar werk ik samen met juf Dineke in groep 1/2D. Ik sta op maandag en dinsdag voor de klas en zal er af en toe een hele week zijn. Ik kijk erg uit naar aankomend schooljaar, wellicht tot ziens!
Maartje Bosters
.
.
Met vriendelijke groeten,
Christiaan de Jong, CBS De Uilenburcht